Så sänkte Edita räntan från 20 till sex procent

Publicerad 3 maj 2019 kl 10.19

Från kostnader på ungefär 5500 kronor i månaden till en tusenlapp – bara genom att slå ihop sina smålån till ett enda. När högstadieläraren Edita Pupovci Larsson tog hjälp av bankutmanaren Moank märktes det i plånboken.

"Jag hade flera mindre lån och betalade otroligt mycket för räntan varje månad, vissa av de här företagen har uppåt 20 procents ränta. Det är helt onödigt att betala så mycket egentligen, säger hon."

Fick "wow"-känsla

Idén att baka ihop lånen just hos Moank kom till tack vare deras tv-reklam. Där visas hur en familj med spridda lån kan spara pengar genom upplägget – och för Edita blev det en ögonöppnare:

"Då föll polletten ner kan man säga. Jag gjorde en del research, funderade och läste på. När jag förstod att de kunde ge sex procents ränta kände jag bara "wow". Deras ränta var mycket bättre än vad någon annan kunde ge."

Samtidigt var Edita lite skeptisk då Moank är relativt nya på marknaden:

"Jag pratade med kundtjänst där jag förklarade min oro eftersom det var ett bolag jag inte hört talas om. De var väldigt tillmötesgående, svarade på mina frågor och var tydliga med att jag inte skulle ta några förhastade beslut. Jag fortsatte göra research och förstod att det var ett pålitligt företag, det var bara att köra."

Fått bättre koll på ekonomin

Idag betalar Edita ungefär tusen kronor i månaden för sitt lån. Pengarna hon sparar jämfört med tidigare går till familjens sparkonto. Karlstadsbon hoppas dock att hon, maken och de två barnen ändå kan unna sig en resa till paradisön Maldiverna:

"Det skulle vara så roligt att kunna åka iväg, jag har drömt om det länge och målet är att åka dit när vi har råd!"

Tack vare Moank Lånet har familjen inte bara fått längre lånekostnader, man har även tagit ett starkare grepp kring ekonomin:

"Jag har absolut mycket bättre koll än tidigare. Man har ett helhetsperspektiv och tänker verkligen efter, så man inte bara köper något "i farten". Det känns jättebra!"

Slå ihop dina smålån och spara
tusenlappar i månaden

Moank Lånet

Sänk din kostnaden på dina lån och avbetalningar. Vi sköter hela processen åt dig. Anslut din arbetsgivare och få en av marknadens lägsta räntor för privatlån.

Priser och belopp:

25 000 kr - 600 000 kr

Rörlig individuell ränta 3,75 % - 16,95 %

395 kr i uppläggningsavgift

0 kr i aviavgift

Löptid 1 år - 12 år

Räkneexempel

Lånesumma100 000 kr
Återbetalningstid10 år
Exempelränta (Effektivränta)5,7 % (5,93 %)
Uppläggningsavgift395 kr
Totalt belopp131 880 kr
Kostnad per månad1 099 kr
100 000 krLånesumma
10 årÅterbetalningstid
5,7 % (5,93 %)Exempelränta (Effektivränta)
395 krUppläggningsavgift
131 880 krTotalt belopp
1 099 krKostnad per månad

På Moank använder vi cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används.